Persbericht

Expositie 22 mei t/m 27 juni 2004


Klik op de foto's voor een groter beeld

Paul
Albers

schilderijen
Alexander
Titarenko

schilderijen
Fransien
Valk

beelden

Tentoonstelling in "De Kapberg"

In Galerie De Kapberg exposeren Francien Valk beelden, Paul Albers schilderijen en Alexander Titarenco, schilderijen, van 22 mei tot en met 27 juni 2004.

Francien Valk heeft na haar opleiding aan de Rietveld haar sporen in binnen- en buitenland nagelaten. In zekere zin is ze een klassiek beeldhouwer. Ze hakt in steen en hout. Uitgangspunt is de menselijke gestalte of het dier. Kenmerkend is het gesloten beeld, waarin de uitgangsvormen herkenbaar blijven. De beeldhouwer laat weg, vervormt en abstraheert om tot haar doel te komen: een beeld dat een eenheid vormt.

Paul Albers maakt kleine schilderijen in olieverf op paneel. Hij vindt zijn inspiratiebronnen buiten, in de natuur: de Hollandse duinen, pittoreske plekken in de Provence. Met vaardige, losse hand schildert hij wat het oog ziet, een rasschilder.

Alexander Nicolaevich Titarenco studeerde in Moskou en Amsterdam. Hij laat schilderijen zien van een tot twee vierkante meter, in olieverf op doek. Hij werkt abstraherend, zoals veel schilders in de twintigste eeuw. Hij voert je mee in een "fantastische wereld", vol licht, winden, voortjagende wolken, gezien door een klein raam, vanuit een benauwde ruimte met rechte wanden. Het zijn composities, waarin atmosfeer en geometrie kontrasteren en samenhangen.