Persbericht

Egmonders (een keuze) in De Kapberg

Galerie De Kapberg opent het nieuwe seizoen met de presentatie van een groep Egmondse kunstenaars. Een zestal Egmonders (een keuze) komt tijdens de traditionele Egmondertentoonstelling met divers werk in de verschillende ruimten van de galerie.

Mark Broersen presenteert zich met acryl schilderijen en aquarellen van landschappen aangevuld met een aantal zwart/wit foto's op groot formaat. Het werk van Abraham Brouwer bestaat uit een serie grote schilderijen met als onderwerp Peru. Dit naar aanleiding van een reis dwars door dit indrukwekkende land. Joke Kappelhof toont ruimtelijk werk in de vitrines van de galerie. Een aantal fraaie abstracte kleinplastieken, uitgevoerd in diverse technieken.

Rosemarie Roos heeft een eigen kijk op het onderwerp de mens. Dit komt in haar schilderijen op een heel originele manier naar voren in portretten en figuren. Vincent Schotvanger is een eigenzinnige beeldhouwer met gevoel voor materiaal. Of het nu steen of hout is, hij weet er steeds een mooie open of gesloten vorm uit te krijgen. Ineke Taylor Zwaan is geen onbekende in Egmond. Haar aquarellen zijn landschappelijk en hebben meestal de omgeving als thema. Tevens komt zij met een serie nieuwe abstracte aquarellen.

"Egmonders (een keuze)" biedt veel interessant werk en is beslist een bezoek aan Galerie De Kapberg waard.