Persbericht

Expositie 5 juli t/m 24 augustus 2008

De tentoonstelling in juli en augustus is open van donderdag t/m zondag 13:30-17:00 uur.


Klik op de foto's voor een groter beeld

Dien Jorien Geertsma
keramiek
Hanneke Verhey
keramiek
Berthe Dullemond
papierobjecten
Marina Rupert
schilderijen, grafiek

Zomerexpositie in Galerie De Kapberg

In Galerie De Kapberg in Egmond aan den Hoef is vanaf zaterdag 5 juli t/m 24 augustus een mooie zomerexpositie te zien met keramiek van Dien Jorien Geertsma en Hanneke Verhey, schilderijen en grafiek van Marina Rupert en papierobjecten van Berthe Dullemond. De expositie wordt op zondag 6 juli om 15.00 uur geopend door Fred Thoolen.

Hanneke Verhey is keramist en werkt in wit porselein. De techniek die zij toepast is zeer knap. In het oppervlak van haar kommen snijdt zij motieven uit, grassen, zeewieren of vissen. Als het porselein wordt belicht is het reliŽf goed te zien en is de wand hier en daar bijna doorzichtig.

Dien Jorien Geertsma toont twee nieuwe series keramiek. Driedimensionale stillevens op tafeltjes en een aantal bootjes en schepen. De stillevens spelen met optisch bedrog, niets is wat het lijkt. Vaak past zij een sterk zwart-wit contrast toe in combinatie met vrolijke, heldere kleuren.

Van Marina Rupert zijn schilderijen en grafiek te zien. In haar werk is een gelaagdheid te zien door toepassen van kleurcontrasten. Door lichte toetsen op het oppervlak van de zee laat zij niet alleen de zon op het water schitteren, maar maakt zij ook de doorzichtige blauwe diepte zichtbaar.

Berthe Dullemond maakt ruimtelijke objecten en reliëfs in papier dat door haar zelf wordt gemaakt. Zij draait knoopt, vouwt of scheurt de papiersnippers tot kleine elementen. Vele hiervan vormen samen een compositie, in een prachtig ritme waar het daglicht mee speelt [djg].