Persbericht

Expositie 3 juli t/m 22 augustus 2010


Klik op de foto's voor een groter beeld

Yeung Yuk Kan
keramiek
Antonius Nijssen
schilderijen
Lucy Zom
sieraden, objecten

Galerie De Kapberg in de zomer

In Galerie de Kapberg in Egmond aan den Hoef zijn in de weekends vanaf 3 juli tot en met 22 augustus schilderijen te zien van Antonius Nijssen, keramiek van Yeung Yuk Kan en sieraden en objecten van Lucy Zom. Dit is de zomertentoonstelling en we hopen ook veel toeristen te mogen ontvangen.

Yeung Yuk Kan (1959) nodigt ons uit de oppervlakte van haar werk goed te lezen. Deze uit Hong Kong afkomstige keramiste noemt haar werk 'een stoofpot', waarin ze invloeden van verschillende culturen, technieken en disciplines samensmelt. Haar liefde voor poëzie zien wij terug als ze versregels van dichters of van haarzelf in de nog zachte klei schrijft. In zowel de binnen- als buitenkant van haar porceleinen 'vessels - schepen' tekent ze structuren, kleuren en teksten. Yeung Yuk Kan woont in Nederland en volgde opleidingen in Hong Kong en Londen. Dit jaar exposeerde ze eerder in München en Londen.

Antonius Nijssen (1955), woont in Breda en studeerde fotografie op de Academie St. Joost te Breda en grafiek aan de Academy of Bath in Engeland. Het basisidee voor zijn werk is een reis, soms in het echt beleefd en soms in verbeelding. Hij vertaalt de gevoelens en emoties van deze reis in kleur en licht. Een landschap, uitgebleekt door zon of schaduw, geeft spanning in tonen en in kleur; de ene kleur gaat een relatie aan met de andere. Met kleur en vorm creëert hij rust of beweging. Antonius schildert of maakt een beeld van een landschap, hoe het aanvoelt, op het moment dat de herinnering van het landschap zich mengt met poëzie en geschiedenis. Zo wordt het werk een ontmoetingsplaats van voorstelling, gevoel en emotie.

Lucy Zom (1940) volgde haar opleiding aan de Gerrit Rietveldacademie en laat in de Kapberg haar textiel verftechnieken zien die ze gebruikt in onder andere shawls en sieraden. Textiel bewerkt en verwerkt ze tot stoffen voor kleding. Papier maché gebruikt ze voor objecten. Oude landbouwwerktuigen en paardenhaar vormen de laatste jaren het uitgangspunt in het werk van Lucy Zom, maar ze liet zich ook inspireren door de gereedschappen voor de scheepsbouw en het maken van schoenen.

.

Galerie De Kapberg, Slotweg 17, Egmond aan den Hoef.
Open op zaterdag en zondag van 13.30 - 17.00 uur en na telefonische afspaak.
Telefoon tijdens openingsuren 072 506 26 45.
Meer informatie: www.galeriedekapberg.nl