Persbericht

Expositie 7 juli t/m 19 augustus 2012

Deze tentoonstelling is zowel in
Galerie De Kapberg, Slotweg 17, Egmond aan den Hoef (za-zo 13.30-17.00 uur, en na telefonische afspaak)
als in de
De Prins Hendrik Stichting, Voorstraat 41, Egmond aan Zee (dagelijks 10.00-17.00 uur).

Opening: zaterdag 7 juli om 15.00 uur in De Prins Hendrik Stichting, Voorstraat 41, Egmond aan Zee


Klik op de foto's voor een groter beeld

Kunstenaars uit Egmond
Andrez
Cees Broersen
Bram Brouwer
Henk van Dijl
Moritz Ebinger
Ewoud de Groot
Marjan de Glopper
Max Hofer
Philip Hopman
Charlotte Köhler
Hans Landsaat
Louk van Meurs
Regula Maria Müller
Frits de Nooijer
Frans Rol
Rob Scholte

Zomertentoonstelling De Kapberg ook in de Prins Hendrikstichting

Galerie De Kapberg viert feest, want zij bestaat veertig jaar! Op verschillende manieren is hiervoor al aandacht gevraagd. Er zijn ieder jaar zeven tentoonstellingen en steeds zien we werk van andere kunstenaars en verschillen de toegepaste werkwijzen. Is het een wonder dat de galerie nog steeds in de belangstelling staat? Voor het jubileum is iets bijzonders bedacht. De plaats van vestiging is Egmond en we weten dat hier veel kunstenaars wonen die beroepsmatig met de kunst bezig zijn. Zij krijgen nu het podium gedurende acht weken. De Kapberg is eenvoudig te klein om allen de gelegenheid te geven zichzelf te presenteren. Daarom is contact gelegd met de Prins Hendrikstichting en zij boden de galerie spontaan ruimte aan.

We zien van iedere deelnemende kunstenaar tenminste één werkstuk in De Kapberg in Egmond aan den Hoef en het andere werk in de Prins Hendrikstichting in Egmond aan Zee

Het is niet mogelijk om hier van het werk van alle vijftien kunstenaars een beschrijving te geven. We volstaan met het noemen van de namen en dit in alfabetische volgorde: Andrez, Cees Broersen, Bram Brouwer, Henk van Dijl, Moritz Ebinger, Ewoud de Groot, Marjan de Glopper, Max Hofer met Frans Rol als HORO, Philip Hopman, Charlotte Köhler, Hans Landsaat, Louk van Meurs, Regula Maria Müller en Frits de Nooijer.

Veel van deze kunstenaars lieten zich inspireren door de Egmond en de omgeving. Er zijn naast tekeningen verschillende schildertechnieken te zien, zoals olieverf, gouache en aquarel op doek, paneel en papier. Ruimtelijke objecten trekken zeker de aandacht en er zijn ook beelden in brons.

Galerie De Kapberg is alleen ´s middags open in het weekend, maar in de Prins Hendrikstichting kunt u dagelijks terecht voor deze grote jubileumtentoonstelling.

.

Meer informatie: www.galeriedekapberg.nl