Persbericht

.

Extra expositie: dagelijks 18 t/m 24 januari 2016:
De gierzwaluwen zijn vroeg dit jaar


Klik op de foto's voor een groter beeld

Elly Stolwijk
schilderijen

Kunstenaar Elly Stolwijk actief in De Kapberg

Galerie De Kapberg start het nieuwe jaar met een bijzondere activiteit. De Alkmaarse kunstenares Elly Stolwijk gaat in de week van 18 t/m 24 januari in de Galerie aan het werk en nodigt iedereen uit een kijkje te komen nemen. De Galerie is dan (iedere dag) open van 13:00 tot 17:00 uur. Elly is enthousiast bezig om een serie van negenenveertig gierzwaluwen te schilderen. Behalve de serie gierzwaluwen zijn er ook tweeluikjes en tekeningen te zien. Gierzwaluwen zijn magnifieke vliegers die vanaf eind april boven stad en dorp te zien en te horen zijn. Ze doen alles vliegend: eten, drinken, slapen, paren. En als ze eind juli, met hun jongen, weer vertrekken naar het zuiden wordt het stil in de lucht.

Elly studeerde in 1993 af aan de Gerrit Rietveld Academie (afdeling Autonoom). Daarna exposeerde zij tientallen malen. Sinds 2012 werkt zij regelmatig op locatie. Zo vervaardigde zij in het voorjaar van 2014 een muurschildering in Culturele Buitenplaats Kranenburgh in Bergen.

We sluiten deze activiteit af op zondag 24 januari met een finissage om 15:00 uur, waar iedereen welkom is om het eindresultaat te bekijken.

.

Galerie De Kapberg, Slotweg 17, Egmond aan den Hoef.
Open (afwijkend) elke dag van 13:00 - 17:00 uur.
Telefoon tijdens openingsuren: 06 190­ 87 751.
Meer informatie: info@galeriedekapberg.nl en www.galeriedekapberg.nl