Persbericht

Expositie: 18 augustus t/m 24 september 2017


Klik op de foto's voor een groter beeld

Flip Mulder
papier
Hanneke Barendregt
papier
Willemijn van Putten
papier
Nathalie Wijker
papier
Luis Acosta
Objecten en sieraden

Papier in Galerie De Kapberg

We gebruiken allemaal papier: inpakpapier, toiletpapier, het papier van de krant. We staan er niet bij stil dat papier ook een rol speelt in de kunst. Natuurlijk om tekeningen op te maken en grafiek op af te drukken, maar we zien hier ook ruimtelijk werk: sieraden en bouwsels. Kom kijken: papier hier, dank u

Hanneke Barendregt is beeldend kunstenaar in grafiek en tekenen. Vanuit een bepaald thema vormt zich een bundeling die zo ver gaat dat een kunstenaarsboek ontstaat als zelfstandige installatie. Werkend als kunstenaar wil ze hier de kijker een verstilde verbeelding meegeven in gevouwen papier in glas en hout.

Van Willemijn van Putten zien we tekeningen, fotocollages en kleine wandobjecten. Ze laat papieren reliefs zien die allemaal wandelingen als basis hebben. Wandelingen in de bergen, wandelingen in het Vondelpark of in de duinen. Ze laat ook foto's zien die ze bewerkt zodat er ruimte ontstaat, met soms een tekening daarbij.

De in Argentinië geboren kunstenaar Luis Acosta genoot zijn opleiding in Nederland aan de Rietveldacademie. Hij ontwerpt en maakt installaties van papierdraad aan de wand, die de illusie wekken driedimensionaal te zijn. In de Kapberg laat hij vooral zijn sieraden van papier zien.

Flip Mulder is een veelzijdig kunstenaar. Hij maakt tekeningen op papier, karton en balsahout en presenteert het werk in plexiglazen stofkappen. Zijn kunst is heel ruimtelijk en daardoor doet het denken aan decors voor een toneelstuk. Hij zal bij ons deze objecten laten zien alsmede tekeningen.

Nathalie Wijker is illustrator en vormgever. In Egmond en in Heiloo is ze ook bekend als yogadocente. Zij zal haar getekende en geknipte geschiedenis van Egmond exposeren op twee panelen en in een aantal 'kijkdozen'. Onder een stolp is een tafereel met betrekking tot de heilige Adelbertus verbeeld.

.

Galerie De Kapberg, Slotweg 17, Egmond aan den Hoef.
Open op vrijdag, zaterdag en zondag van 13:00 - 17:00 uur en na telefonische afspaak.
Telefoon tijdens openingsuren: 06 455­ 48 739.
Meer informatie: info@galeriedekapberg.nl en www.galeriedekapberg.nl