Persbericht

Expositie: 10 november t/m 10 december 2017


Klik op de foto's voor een groter beeld

Denise Holtkamp
collages, schilderijen
Jan Giling
schilderijen, tekeningen
Fennanda Eleveld
schilderijen
Rina de Raadt
sieraden
Niels Keus
beelden

Galerie De Kapberg, een winterreis

In deze laatste tentoonstelling van Galerie De Kapberg dit jaar zijn weer prachtige kunstwerken te zien. We gaan naar warme landen, maar toeren ook op de schaats door onze eigen streken. Bergen en het vlakke polderland. Staande in de tentoonstelling gaan we op reis.

Denise Holtkamp volgde de Rietveld Academie te Amsterdam aan de afdeling tekenen en schilderen en is lid van het Kunstenaarscentrum Bergen (KCB). Sinds 2006 woont en werkt zij in Alkmaar. In de galerie zien we van haar veel collages: combinaties van teken- en schilderwerk met foto's. Haar werk heeft als onderwerp: landschappen, bloemen en portretten. Zij gebruikt als technieken: aquarel, acryl, potlood, inkt en maakt etsen en zeefdrukken.

In het leven van Jan Giling speelt kunst de hoofdrol. Illustratiewerk voor reclame was lange tijd zijn beroep. Zijn liefde voor het impressionisme en landschappen kan hij nu vertalen in zijn schilderijen. Hij is een gedreven schilder. Hij streeft naar de essentie, en heeft aandacht voor kleur en kleurwerking. Het polderlandschap is voor hem een inspiratiebron als hij op een winterdag het glinsterende licht probeert op te vangen, maar ook zijn Franse en Griekse landschappen zinderen met zomers licht.

Fennanda Eleveld is aanwezig met grote en kleine schilderijen en prachtige tekeningen en collages. Zij toont daarin haar waarnemingen van het landschap: de hemel en aarde, bomen en wolken, bergen en rivieren, de zee. Ze kreeg haar opleiding aan de Rietveldacademie en aan de lerarenopleiding Ubbo Emmius in Groningen. Ze is sinds meer dan 30 jaar werkzaam in de kunsteducatie als docent. Sinds 2004 is ze betrokken bij de Hermitage in Amsterdam, als docent, beleidsadviseur en ontwikkelaar van kunstprogramma's voor kinderen: de 'Hermitage voor Kinderen', een kunstschool voor creatief talent.

Rina de Raadt maakt sieraden. Aanvankelijk maakte ze met synthetische klei voorstellingen in miniatuur. Sinds 1995 ontwerpt ze sieraden. De eenvoud van vorm en kleur staan hierin centraal. Klei heeft haar altijd al geboeid. Ze zegt: "Je kan dingen laten ontstaan terwijl je bezig bent, het wordt niet van te voren precies uitgedacht. Telkens ben ik weer op zoek naar nieuwe materialen en verrassende combinaties. De materiaalkeuze maakt het mogelijk sterk te variŽren in vorm en toepassing."

Niels Keus is beeldhouwer. In het esthetische werk van hem is de relatie met architectuur duidelijk zichtbaar. Losse architectonische delen van gebouwen, de ene keer historisch dan weer eigentijds of modernistisch voegt hij samen tot een nieuw kernachtig beeld. Hij werkt met het materiaal zink wat zijn beelden een eigentijdse uitstraling geeft. Niels wil dat zijn beelden je uitnodigen tot bewonen. Je wilt er in werken, verliefd worden en je het gevoel geven dat je door eeuwenoude tempels dwaalt of langs oude Peruaanse steden en dorpen loopt.

.

Galerie De Kapberg, Slotweg 17, Egmond aan den Hoef.
Open op vrijdag, zaterdag en zondag van 13:00 - 17:00 uur en na telefonische afspaak.
Telefoon tijdens openingsuren: 06 455­ 48 739.
Meer informatie: info@galeriedekapberg.nl en www.galeriedekapberg.nl