Persbericht

Expositie: 17 mei t/m 23 juni 2019


Klik op de foto's voor een groter beeld

Inez van Deelen Sigg
Clare van Stolk
Ellen de Groot

Voorjaar bij Galerie De Kapberg

We nodigen u uit om deze expositie te komen zien. Drie kunstenaars tonen ons mooi maar heel verschillend werk. U wordt er blij van!

Clare van Stolk: haar manier van werken is herkenbaar, energiek, direct en speels. Verf, inkt of krijt, het medium varieert. In de Kapberg laat ze snelle schetsmatige tekeningen zien van naakten, vissen en kreeften en een flink aantal van haar bloemschilderijen. Ze zegt: "Als iets mij inspireert, ga ik aan de gang. Ik wil dat de verf met mij aan de haal gaat, dat elke impuls blindelings wordt gevolgd. Ik heb geen vooropgezet plan, geen beeld van hoe iets eruit moet komen te zien." Clare volgde haar opleiding aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam en de L'Ecole Supérieure de Peinture in Brussel.

Inez van Deelen Sigg laat ons prachtige figuratieve kleurverschuivingen, landschappen, kleine abstracte naakten en portretten zien. Sinds enkele jaren zijn haar belangrijkste werken grote portretten. Ze wordt ge´nspireerd door foto's. Soms werkt ze ook naar model. Inez is veelzijdig, ze beheerst verschillende technieken: potlood, kleurpotlood, aquarel, acryl en olieverf. Inez woonde 28 jaar in Zwitserland, exposeerde daar en gaf les, had een eigen kleine galerie en richtte met andere kunstenaars een Kunstuitleen op. In Stuttgart volgde Inez de dagopleiding aan de Freie Kunstschule. Inez woont sinds enige tijd in Castricum. Daar geeft ze ook weer les en laat ze regelmatig haar werk in de regio zien. Het is technisch heel knap.

Ellen J. de Groot is beeldhouwer. De beelden zijn impressies van onderwerpen die haar interesseren. Het materiaal is klei, was, hout of steen. Als het om houten beelden gaat exposeert ze grote niet al te zware figuren, gezaagd, gehakt, geschuurd en beschilderd. Dansachtige, fragiele en bewegelijke onderwerpen worden geboetseerd in was en in brons gegoten. Voor een gehakt beeld kiest ze een hardere steensoort. De mens speelt een grote rol in haar oeuvre. Daarbij gaat het om de associatie met een gemoedsstemming of omstandigheid. Haar werk is gestileerd figuratief, waarbij haar belangstelling meer uitgaat naar de kracht van het geheel dan naar een gedetailleerde uitwerking van de realiteit. Zij is beïnvloed door archaïsche kunst en beeldhouwers als Moore, Arp, Giacometti en Brancusi. Ellen kreeg haar opleiding aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam.

.

Galerie De Kapberg, Slotweg 17, Egmond aan den Hoef.
Open op vrijdag, zaterdag en zondag van 13:00 - 17:00 uur en na telefonische afspaak.
Telefoon tijdens openingsuren: 06 455­ 48 739.
Meer informatie: info@galeriedekapberg.nl en www.galeriedekapberg.nl