Persbericht

.

Expositie: 21 februari t/m 29 maart 2020


Klik op de foto's voor een groter beeld

Mauricio Aras
schilderijen
Angelique Heffelaar
keramiek
Elsbeth Cochius
grafiek

Een nieuwe tentoonstelling in galerie De Kapberg

Een nieuw seizoen staat op het punt te beginnen en daar ging wat aan vooraf. Sebas Groot won project Rembrandt vorig jaar en hij kreeg als Egmonder de kans om zijn werk in De Kapberg te laten zien. Hij is bekend en dus besloten honderden mensen naar de galerie te komen en te kijken. We waren blij verrast.

De eerste grotere tentoonstelling kent drie exposanten. Mauricio Arias, afkomstig uit Colombia en die nu in Bergen woont, laat ons grote schilderijen zien. Op zijn veelkleurige doeken vol spannende voorwerpen neemt hij ons mee op zijn wereldreizen. Met gebruik van diverse materialen en technieken schildert hij voornamelijk abstracte schaduwen en vormen. Dikke lagen op niet-ingelijst canvas maakt het werk bijzonder.

Elsbeth Cochius maakt linosneden, waarbij ze wordt geïnspireerd door de plantenwereld. Ze maakt ook andere natuurvormen: structuren in het landschap, in bladeren, veren en stenen. Elsbeth gebruikt weinig kleur en voelt zich door het linoleum vooral uitgedaagd tot een vloeiende, gedetailleerde lijntechniek. In de Kapberg zien we grote gekleurde afdrukken. Een soepel bewegende pols en vaardig sturende vingers kunnen niet zonder dagelijkse oefeningen waarbij de linoleumplaten er behoorlijk van langs krijgen.

Angelique Heffelaar is keramiste. Na de opleiding in Amsterdam ging ze naar Curaçao en daar had ze inspirerende docenten die haar inspireerden en haar in contact brachten met nieuwe mogelijkheden zoals zeefdruk op klei, reductieglazuren, en raku (in de tropen!). Ze vindt inspiratie met name aan het strand, de zee, waterdieren, bruisende golven. Onder het oppervlak stroomt het water door alle gesteenten heen, tussen koraal en zeeplanten. De spanning tussen kracht en kwetsbaarheid is de leidraad in het vinden van de vorm.

.

Galerie De Kapberg, Slotweg 17, Egmond aan den Hoef.
Open op vrijdag, zaterdag en zondag van 13:00 - 17:00 uur en na telefonische afspaak.
Telefoon tijdens openingsuren: 06 455­ 48 739.
Meer informatie: info@galeriedekapberg.nl en www.galeriedekapberg.nl