Persbericht

Expositie: 22 mei t/m 28 juni 2020, dagelijks 09:00 - 23:00 uur


Klik op de foto's voor een groter beeld

Dirck Nab
houtsnede, monotype
Dien Jorien Geertsma
keramiek
Ursula Neubauer
tekeningen

Galerie De Kapberg: van Buiten naar Binnen Kijken

Zoals vele musea en galeries is Galerie De Kapberg nog gesloten, maar toch is er een goed zichtbare expositie ingericht. Wie door de ramen aan de voorkant van de galerie naar binnen kijkt ziet een selectie van het werk van Dirck Nab, Dien Jorien Geertsma en Ursula Neubauer, die oorspronkelijk in deze periode zouden exposeren. De expositie is een jaar uitgesteld, maar zo is er alvast een voorproefje van te zien.

Dirck Nab is vooral bekend om zijn duinlandschappen in verschillende technieken. Te zien is een groot olieverfschilderij met dit thema, 'Kustlandschap Noord Holland'.

Dien Jorien Geertsma toont keramische objecten en schilderijen in acryl en pastel. IJslandse berglandschappen vormen de belangrijkste inspiratiebron voor haar nieuwste werk. Te zien zijn o.a. 'Skylines', keramiek, en 'Askja', schilderij in acryl en pastel.

Ursula Neubauer is internationaal bekend door haar grafische werk maar sinds jaren maakt ze ook video's. We zien hier 'Submarine', een afdruk van een filmstill uit haar laatste video, en tevens 'Vleugel', een grote carborundum-print. Verbondenheid met de natuur is de kern van haar werk.

.

Galerie De Kapberg, Slotweg 17, Egmond aan den Hoef.

Tijdens de Corona situatie geopend: dagelijks van 9.00 - 23.00 uur.


Meer informatie: info@galeriedekapberg.nl en www.galeriedekapberg.nl