Persbericht

Expositie: 14 mei t/m 20 juni 2021


Klik op de foto's voor een groter beeld

Dirck Nab
schilderijen
Dien Jorien Geertsma
keramiek
Ursula Neubauer
tekeningen

Galerie De kapberg in Egmond aan den Hoef kunnen we weer bezoeken!

We kunnen u gelukkig weer onze tentoonstellingen laten zien. Er zijn natuurlijk nog wel regels: het mondkapje op en afstand houden van elkaar.

Van Dirck Nab kennen we vooral het werk dat hij maakt in de duinen. Een schetsboek in groot formaat is aangekocht door het Prentenkabinet van het Rijksmuseum te Amsterdam. Ook het Henriëtte Polak Museum te Zutphen is in het bezit van zijn werk. Hij exposeert in galeries en musea in binnen- en buitenland. Dirck Nab volgde zijn opleiding schilderen aan de Vrije Academie in den Haag. We zien bij De Kapberg zijn schilderijen en ingekleurde etsen van bloemen.

Het werk van Dien Jorien Geertsma is meestal een spel met vorm en functie, dat zich afspeelt tussen de tweede en de derde dimensie. Met plezier neemt ze een loopje met waarneming en werkelijkheid en daagt ze daarbij graag de grenzen van het materiaal uit. Nu toont ze de schoonheid van ruige rotsformaties in vorm en kleur. Het berglandschap verandert voortdurend door natuurlijke processen. Maar ook de mens heeft hier grote invloed op, variërend van het winnen van bodemschatten (goudzoekers!), tot zich terugtrekkende gletschers door opwarming van de aarde.

Ursula Neubauer is internationaal bekend door haar grafisch werk maar sinds jaren maakt ze ook video's. Verbondenheid met de natuur is de kern van haar werk. Ze werd geboren in München, Duitsland, behaalde haar Master of Fine Arts aan de Carnegie Mellon University, Pittsburgh PA (grafiek, 1978). Sinds 1983 woont en werkt ze in Amsterdam en haar prenten, tekeningen en videowerk zijn in binnen- en buitenland tentoongesteld en verzameld in musea, bedrijven en privé.

.

Galerie De Kapberg, Slotweg 17, Egmond aan den Hoef.

Open op vrijdag, zaterdag en zondag van 13:00 - 17:00 uur en na telefonische afspaak.

Telefoon tijdens openingsuren: 06 455­ 48 739.

Meer informatie: info@galeriedekapberg.nl en www.galeriedekapberg.nl