Persbericht

Expositie: 25 juni t/m 15 augustus 2021


Klik op de foto's voor een groter beeld

Babette Treumann
textiel
Sylvia Blickman
sieraden
Barbara Heck
beelden
Christa Zentveld
mixed media

Galerie De Kapberg is spannend in de zomer

De zomertentoonstelling van Galerie De Kapberg is weer heel afwisselend. We zien grote wandkleden, sieraden, beelden en schilderijen. Veel mensen wisten na de lange pauze de weg weer te vinden naar de galerie.

Babette Treumann. Textiele schilderijen noemt ze haar werk waarin zij een jarenlange ervaring met textiel combineert met het schilderen. Ze laat ons drie grote wandkleden zien die zijn geweven in het TextielMuseum in Tilburg. Er zijn ook collages geschilderd op linnen en werken op papier. Er is een wisselwerking ontstaan tussen het schilderen en de wandkleden. De grofheid van de kwast-streken die in de wandkleden te zien zijn, gebruikt zij weer als vertrekpunt voor de schilderijen. Haar opleiding: Gerrit Rietveld Akademie afdeling monumentale textiel.

Sylvia Blickman maakt sieraden en objecten van geanodiseerd en gekleurd aluminium. Zij behandelt het materiaal op een bijzondere eigen wijze, die ze tijdens haar opleiding aan de Gerrit Rietveld Academie ontwikkelde. Haar draagbare objecten zijn kleurig en delicaat. Zij komen voort uit haar fascinatie voor de natuur in al haar kracht en kwetsbaarheid.

Het werk van Barbara Heck kenmerkt zich door pure eenvoudige vormen die in serie worden gepresenteerd. Het kunstwerk 'Verleiding' laat ons een tiental 'muggen' zien. Barbara is van oorsprong een Haarlemse mug. De muggen zijn gepresenteerd op een zogenaamd 'dating platform' alwaar zij een poging doen om een geschikte 'partner' te vinden. Aansluitend kunt u kijken op de expositie naar een stopmotion filmpje waarin twee van de muggen aanschouwen tijdens hun first date. Tevens is haar keramisch werk te zien en een serie kleine werkjes gemaakt van kosteloze materialen.

Christa Zentveld werkt voornamelijk met olieverf, houtskool, kleurpotlood, papier en schaar. Ze schildert en tekent haar gevoelens, gedachten en dat wat haar omringt. De schilderijen hebben een herkenbare figuratieve stijl, verwant aan het expressionisme met een zekere dromerigheid en een welhaast aaibare textuur. Deze zomer kunt u in de Kapberg haar meest recente werk zien, namelijk de knipsels, ontstaan met papier, schaar en lijm. Deze knipsels hebben een meer abstracte vormtaal. Zelf zegt ze over haar knipsels: "Het schuiven en plakken met de stukken papier, het is als het heen en weer gaan van mijn gedachten, gevoelens en indrukken. Een schikken, herschikken van alles wat er is. Aftasten van ruimte, iedere vorm op zich en ten opzichte van elkaar. Het is beweging, dans, communicatie, licht, groei en het schone zijn".

.

Galerie De Kapberg, Slotweg 17, Egmond aan den Hoef.

Open op vrijdag, zaterdag en zondag van 13:00 - 17:00 uur en na telefonische afspaak.
Telefoon tijdens openingsuren: 06 455­ 48 739.

Meer informatie: info@galeriedekapberg.nl en www.galeriedekapberg.nl