Persbericht

Expositie: 12 november t/m 12 december 2021


Klik op de foto's voor een groter beeld

Artiance Kunstschool Spedciaal
diverse technieken
Artiance Kunstschool Spedciaal
diverse technieken

Artiance in de Kapberg met een spannend project

Galerie De Kapberg sluit dit jaar af met een bijzondere tentoonstelling. Ook dit jaar waren er beperkingen. De eerste twee tentoonstellingen moesten we vanwege de coronamaatregelen afgelasten en later in het jaar begonnen we voorzichtig met ons programma. In het vorige jaar konden we ook de tentoonstelling Artiance Kunstschool Speciaal niet door laten gaan. Maar nu kunnen we wel genieten van de producten die in Alkmaar zijn gemaakt. Het is kunst zonder beperking.

"Artiance Kunstschool Speciaal is een ontwikkelingsgerichte dagbesteding op het gebied van beeldende kunst. Getalenteerde mensen met een indicatie vinden hier een veilige plek om zichzelf te ontplooien in een breed spectrum aan beeldende technieken. Bij de kunstschool hangt een kunst-academische sfeer die de kunstenaars in spe uitdaagt om nieuwe creatieve wegen te bewandelen en hun mogelijkheden te onderzoeken. De kunstschool heeft een vierjarige scholing en een werkatelier, waar men de kans heeft eigen werk te maken en te exposeren. Wij werken enkel met vakbekwame docenten die ook zelf actief zijn in de kunst."

"De expositie in Galerie de Kapberg is voor ons een mooie kans om onze kunstenaars te presenteren. De mensen van het werkatelier exposeren elk een werk die de kern van hun kunstenaarschap laat zien. Van de leerlingen van de kunstscholing tonen we enkele uitgevoerde opdrachten. We hebben op dit moment twee jaargangen, een eerste jaars en een derdejaars groep. Er worden ook grote school-brede kunstprojecten gedaan in de Kunstschool, altijd rondom een maatschappelijk thema. We laten tijdens deze expo enkele werken uit het aRRRRRt project zien. Dit project draaide om de 'plastic waste problematiek'. We hebben experimenteel gewerkt met afvalmateriaal en geprobeerd zodoende waarde te creëren met waardeloos materiaal."

.

Galerie De Kapberg, Slotweg 17, Egmond aan den Hoef.

Open op vrijdag, zaterdag en zondag van 13:00 - 17:00 uur en na telefonische afspaak.
Telefoon tijdens openingsuren: 06 455­ 48 739.

Meer informatie: info@galeriedekapberg.nl en www.galeriedekapberg.nl