Persbericht

..

Expositie: 18 februari t/m 27 maart 2022


Klik op de foto's voor een groter beeld

Rob Verkerk
schilderijen
Michiel Hertroys
schilderijen

Galerie De Kapberg vijftig jaar

Gelukkig kan de galerie starten met het jaarprogramma 2022 en de eerste tentoonstelling heeft twee exposanten, kunstenaars die graag hun werk aan ons willen laten zien. Dat zijn Rob Verkerk en Michiel Hertroijs, De Galerie bestaat dit jaar vijftig jaar en dat willen we u graag laten zien.

Rob Verkerk laat zich in zijn onderwerpkeuze inspireren door figuratieve schilders-tradities. Eeuwenoude stillevens, interieurs en doorkijkjesvormen de vertrekpunten voor een zeer eigentijds oeuvre. Zelf zegt Verkerk hierover: "Ik schilder mijn onderwerpen nog altijd in de verstilde, soms licht absurdistische atmosfeer die door de jaren heen blijkbaar kenmerkend voor mijn werk is geweest."

Michiel Hertroijs laat zijn wat projectmatige manier van werken zien. Zo zijn er de grote vellen lompenpapier waarop hij met chinese inkt tekens plaatste op ritmische wijze, volgens een door hemzelf ontwikkeld 'samenscholingsprincipe'. Dat principe staat bij hem voor een voortdurende beweging waardoor patronen steeds veranderen. En er zijn de schilderijen die steeds bestaan uit twee delen waartussen een zeker spanningsveld bestaat. Ze tonen de zoektocht naar tolerantie en een vanzelfsprekende harmonie. Zijn kleine acrylschilderijtjes zijn dan weer schetsmatige notities met het penseel, simpele maar geÏnspireerde invallen die zo een klein firmament vormen. In zijn schetsdagboeken tenslotte zoekt hij het experiment. Ze zijn stuk voor stuk projectmatig van opzet door een vooraf bepaald materiaalgebruik.

.

Galerie De Kapberg, Slotweg 17, Egmond aan den Hoef.
Open op vrijdag, zaterdag en zondag van 13:00 - 17:00 uur en na telefonische afspaak.
Telefoon tijdens openingsuren: 06 455­ 48 739.
Meer informatie: info@galeriedekapberg.nl en www.galeriedekapberg.nl