Persbericht

Expositie: 7 april t/m 14 mei 2023


Klik op de foto's voor een groter beeld

Frans Klous
--
Herman Kuypers
--
Herman Coppus
--

Stapelingen en bouwsels in De Kapberg

Een nieuwe, tentoonstelling in de Kapberg, die vrolijk, nadenkend en verwonderd stemt. Hoewel verschillend van aard en materiaal, hebben de geŽxposeerde werken een overeenkomstigheid; ze laten zien hoe intrigerend vormen zijn. Op eerste paasdag, zondag 9 april opent een nieuwe tentoonstelling in galerie De Kapberg te Egmond aan den Hoef. Er is dan werk te bewonderen van de drie kunstenaars Herman Coppus (papierreliëf), Frans Klous (keramiek) en Herman Kuypers (aquarel, tekeningen).

Herman Coppus is opgeleid aan de Stadsacademie Maastricht. Zijn abstracte, vaak reliëfachtige werk met geometrische vormen is gemaakt van papier. Basiselementen in het werk zijn ritme, structuur en patronen. In de papierreliëfs speelt licht en schaduw een belangrijke rol. Verrassende effecten worden bereikt met het toevoegen van kleur.

Frans Klous studeerde aan de Academie van Bouwkunst en werkte als architect. Na zijn pensionering legde hij zich toe op het maken van keramiek. Naast vazen, schalen en geometrische vormen, maakt hij imaginaire keramiekgebouwtjes. De objecten van witte en rode klei worden gebakken in de elektrische oven. De laatste jaren werkt Klous ook met de Rakutechniek, een van oorsprong Japanse techniek die zorgt voor een bijzondere kleurzweem en een craquelé in de glazuurlaag.

Herman Kuypers, die vanaf zijn vroegste jeugd tekent, is opgeleid aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg. De stoel waar hij thuis op zat en die hij meenam naar zijn studentenkamer tekende hij in de laatste fase van zijn academietijd. Deze stoel bleek een bron van nieuwe ideeën voor tekeningen. De titels geven een onverwachte, vaak humoristische lading aan het werk.

.

Galerie De Kapberg, Slotweg 17, Egmond aan den Hoef.

Open op vrijdag, zaterdag en zondag van 13:00 - 17:00 uur en na telefonische afspaak.
Telefoon tijdens openingsuren: 06 455­ 48 739.

Meer informatie: info@galeriedekapberg.nl en www.galeriedekapberg.nl