Persbericht

Expositie: 19 mei t/m 25 juni 2023


Klik op de foto's voor een groter beeld

Wil van Blokland
keramiek
Ludo Winkelman
schilderijen
Peggy Bannenberg
sieraden

Intrigerende vormen bij galerie De Kapberg

In mei en juni kunnen bezoekers van de Kapberg zich weer laten verrassen door gevarieerde en fascinerende kunst die is bijeengebracht in een tentoonstelling met werk van keramist Wil van Blokland, schilder Ludo Winkelman en sieradenvormgever Peggy Bannenberg.

Sommige keramische objecten van Wil van Blokland roepen nog wel een vage associatie op met kommen of potten, maar veel van haar werk toont heel andere mogelijkheden van keramiek. Er zijn veel wandobjecten te zien, vaak uitgevoerd in zwarte klei met koperkleurige details. Sommige bestaan uit min of meer losse onderdelen, die toch weer een geheel vormen door een koperkleurige verbinding. Koper speelt in de hele collectie een grote rol.

Inspiratiebronnen van installatiekunstenaar, schilder, graficus en dichter Ludo Winkelman zijn natuur en muziek. Zijn werk varieert van installaties tot samenwerkingsprojecten met muzikanten en andere kunstenaars. Zijn hier getoonde abstracte werk is kleurrijk; een spel van vormen, geometrisch, maar ook organisch. Winkelmans portretten zijn fascinerend door vorm en kleurgebruik Zijn meest recente werk 'Canto' is een verwijzing naar het bekende muziekstuk van de componist Simeon ten Holt. Werk van Ludo Winkelman is in bezit van een aantal musea en overheidsinstanties.

Sieraadvormgever Peggy Bannenberg is sinds 2009 bezig met 3D-printen van een collectie sieraden die bestaat uit colliers, armbanden en ringen, waarbij gebruik gemaakt wordt van de bijzondere eigenschappen en mogelijkheden die het 3D-printen met zich meebrengt. Sommige sieraden hebben geometrische elementen, een ring met een stapeltje kubussen bijvoorbeeld. De hangers en armbanden zijn wat organischer van vorm, maar zijn naast sieraad ook op zichzelf staande kleine, ingenieuze kunstwerkjes. Het materiaal, meestal nylon, heeft het voordeel van flexibiliteit, kleur en draagcomfort.

Demonstratie: Op zondag 4 juni is Peggy Bannenberg van 13.00 - 17.00 uur aanwezig in de Kapberg.
Zij zal demonstreren hoe ze haar sieraden maakt met de 3D printer.

.

Galerie De Kapberg, Slotweg 17, Egmond aan den Hoef.

Open op vrijdag, zaterdag en zondag van 13:00 - 17:00 uur en na telefonische afspaak.

Telefoon tijdens openingsuren: 06 455­ 48 739.

Meer informatie: info@galeriedekapberg.nl en www.galeriedekapberg.nl