Persbericht

Expositie: 30 juni t/m 20 augustus 2023


Klik op de foto's voor een groter beeld

Sabine Krüger
schilderijen & objecten
Andrea Temming
schilderijen
Sabine Losacker
schilderijen

Überbrücken als thema van drie Duitse kunstenaars in Galerie de Kapberg

Kunstenaars Sabine Krüger, Sabine Losacker en Andrea Temming kiezen regelmatig een gezamenlijk thema, dat ieder vervolgens individueel uitwerkt. Daardoor ontstaat heel uiteenlopend werk, dat toch samenhang heeft en met zijn drieën tegelijk wordt tentoongesteld.

Het thema 'Überbrücken' wordt verbeeld als verbinding of netwerk zoals weefsel of een geknoopt tapijt, maar ook bijvoorbeeld als het overbruggen van culturele verschillen.

Sabine Krüger maakt abstract werk. Ze beschildert doek, papier of hout met pigmenten. Soms versnijdt ze het doek en vormt ze er een soort rozetten van, die vervolgens tot objecten worden samengevoegd en dan letterlijk netwerken worden.

Sabine Losacker schildert en neemt de mens als uitgangspunt. Jongeren uit verschillende subculturen nemen plaats op Perzische tapijten, diverse culturen oud, nieuw en jong ontmoeten elkaar.

Ook Andrea Temming schildert tapijten op haar doeken, maar bij haar zijn mensen afwezig en symboliseren de kleden zelf de verwevenheid en de vebondenheid.

.

Galerie De Kapberg, Slotweg 17, Egmond aan den Hoef.

Open op vrijdag, zaterdag en zondag van 13:00 - 17:00 uur en na telefonische afspaak.
Telefoon tijdens openingsuren: 06 455­ 48 739.

Meer informatie: info@galeriedekapberg.nl en www.galeriedekapberg.nl