Persbericht

Expositie: 25 augustus t/m 1 oktober 2023


Klik op de foto's voor een groter beeld

Cora Vogtschmid
schilderijen & tekeningen
Mike Piché
brons & bewerkt staal
Michael Berkhemer
schilderijen

Drie Amsterdammers in Galerie de Kapberg

Cora Vogtschmid exposeerde al eerder in de Kapberg en wilde dat nu graag samen met de kunstenaars Mike Piché en Michael Berkhemer komen doen.
Cora vindt dat hun werk verwant is aan elkaar door het gebruik van de kleur zwart. Haar tentoongestelde getekende en geschilderde zeegezichten en duinlandschappen in houtskool, Oost-Indische inkt en olieverf zijn vaak groot van formaat. Zij verblijft regelmatig in de kop van Noord-Holland en de zee en de duinen zijn terugkerende thema's in haar werk. De ruimte van dat landschap biedt haar grote vrijheid en met genoemde technieken weet ze dat gevoel van ruimte op te roepen. Op de tentoonstelling is ook werk van haar in kleur te zien, onder andere een portret in olieverf van de vorig jaar overleden Michael Berkhemer.

Van Mike Piché zijn grote en kleine beelden in verschillende technieken en materialen tentoongesteld. Beweging, vooral de dans, is een bron van inspiratie en het werken met verschillende materialen zoals steen, hout en brons, geeft hem de vrijheid te experimenteren met plastische vormen. Naast het werken in die materialen onderzoekt hij het 'tekenen' met staal in de ruimte. Met als onderwerp mensfiguur of paard, echter zonder massa en volume. Bovengenoemde kunstenaars volgenden hun kunstopleiding in Amsterdam.

Michael Berkhemer studeerde vrije schilderkunst aan de kunstopleiding in Arnhem, na zijn eindexamen vestigde hij zich in Amsterdam. Vanaf de jaren tachtig verruilde hij olieverf voor het sneller drogende acryl en maakte hij geometrisch abstracte werken waarin formaat, lijn en kleur een hoofdrol spelen. Hij streefde in zijn werk naar een evenwicht tussen vorm en kleur. Dat zoeken naar een balans, zodat één totaal beeld ontstaat, was een voortdurend proces. De in de Kapberg geëxposeerde schilderijen, daterend van 2006-2022 en van verschillend formaat, tonen het resultaat van deze zoektocht van Michael Berkhemer.

.

Galerie De Kapberg, Slotweg 17, Egmond aan den Hoef.

Open op vrijdag, zaterdag en zondag van 13:00 - 17:00 uur en na telefonische afspaak.
Telefoon tijdens openingsuren: 06 455­ 48 739.

Meer informatie: info@galeriedekapberg.nl en www.galeriedekapberg.nl

.