Persbericht

Expositie: 17 november t/m 17 december 2023


Klik op de foto's voor een groter beeld

marijtje van der Horst
schilderijen
met ei-tempera
Inez Melessen
keramiek
Linda Koopman
fotografie

Schilderijen, keramiek en foto's in Galerie de Kapberg

Galerie de Kapberg exposeert tijdens de laatste tentoonstelling van 2023 het werk van Inez Melessen, Linda Koopman en marijtje van der Horst.

Inez Melessen toont keramiek en weefsels. Het formaat van de keramiek varieert in grootte, het kan als een klein stilleven in een houten 'kastje' zijn gevat, of ge&ëxposeerd worden als grotere individuele objecten. Ze zoekt in al haar werk naar de grenzen van wat technisch mogelijk is. Geboeid door de natuur experimenteert ze met lichtinval, vorm en kleuren.

Linda Koopman is al vijftig jaar landschapsfotografe. Ze exposeert foto's in kleur en zwart-wit van diverse landschappen in de ons omringende polders. Ze legt vast wat er nu nog is te zien en wat behouden zou moeten blijven. Op de foto's zijn mensen afwezig maar zij hebben deze landschappen wel vormgegeven. Naast de foto's liggen details van de kaart van de Banne van Egmond uit 1665 van J.D. Zoutman.

marijtje van der Horst woont en werkt in Frankrijk. Ze exposeert in de Kapberg panelen en geborduurde werken. Op panelen van lindenhout of bamboe schildert ze met ei-tempera, vaak gecombineerd met bladgoud. Ze is naast beeldend kunstenaar ook schrijver en dichter. Inspiratiebron voor haar werk is het onuitsprekelijke mysterie van het leven.

.

Galerie De Kapberg, Slotweg 17, Egmond aan den Hoef.

Open op vrijdag, zaterdag en zondag van 13:00 - 17:00 uur en na telefonische afspaak.
Telefoon tijdens openingsuren: 06 455­ 48 739.

Meer informatie: info@galeriedekapberg.nl en www.galeriedekapberg.nl