Persbericht

..

Expositie: 23 februari t/m 31 maart 2024


Klik op de foto's voor een groter beeld

Marjan de Glopper
schilderijen/aquarellen
Hiske Bem
bronzen beelden
Paul Hugo ten Hoopen
schilderijen/aquarellen

De schoonheid van het gewone leven

In Galerie de Kapberg is de komende weken werk te zien van drie kunstenaars die geïnspireerd door mensen, natuur en vogels de schoonheid van het gewone leven tonen. Alle drie exposeerden eerder in Galerie de Kapberg.

Marjan de Glopper (1936). Kunstnijverheidsschool, schilderlessen in Parijs, Rijksacademie Amsterdam en Antwerpen. In haar schilderijen, aquarellen en tekeningen toont Marian de Glopper de schoonheid en de eenvoud van het dagelijks leven door middel van het door de tijd verweerde en door gebruik versletene. Betrokkenheid bij haar directe omgeving is terug te vinden in de landschappen, de wilde bloemen en de portretten. Mooi van sfeer. Haar werk is in bezit van het Stedelijk Museum Alkmaar, Museum van Egmond, Het Hoogheemraadschap, en vele particulieren. Exposities o.a. in het Stedelijk Museum Amsterdam bij de Keerkring en Galerie Balans.

Paul Hugo ten Hoopen (1927). Ten Hoopen kreeg in zijn jonge jaren les van Oskar Kokoschka in Salzburg en op de Rijksacademie in Amsterdam, waar hij later zelf docent werd. Hij maakt schilderijen en aquarellen met wisselende onderwerpen: door een open raam is een glimp van het landschap te zien, een intiem interieur in grote vlakken met dikke verfstreken neergezet, de contouren van een naakte vrouw, een spiegel. Een boeiend spel met abstracte en figuratieve motieven in de compositie beïnvloed door Franse schilders en de expressionisten. Werk in musea en bij particulieren in binnen- en buitenland.

Hiske Bem (1947). Na haar studies rechten en edelsmeden maakt ze nu beelden van vogels in brons. Zij is gefascineerd door hun houdingen, bewegingen, de fijne materie van hun vleugels en de gelaagdheid van hun veren. De vogels lijken niet zozeer op een bepaald soort (tenzij in opdracht). Haar werk varieert van heel klein tot grote tuinbeelden. Hiske Bem maakt elk jaar een beeld voor Stichting Let op uw taal die de Groenman Taal prijs uitreikt.

.

Galerie De Kapberg, Slotweg 17, Egmond aan den Hoef.
Open op vrijdag, zaterdag en zondag van 13:00 - 17:00 uur en na telefonische afspaak.
Telefoon tijdens openingsuren: 06 455­ 48 739.
Meer informatie: info@galeriedekapberg.nl en www.galeriedekapberg.nl