Persbericht

Expositie: 17 mei t/m 23 juni 2024


Klik op de foto's voor een groter beeld

Mariette Renssen
tekeningen
Caro Bensca
objecten
José van Tubergen
schilderijen/grafiek

Spannende veelzijdigheid in de Kapberg

Op 17 mei a.s. start de nieuwe expositie van drie uiteenlopende en veelzijdige kunstenaars. Er zullen tekeningen, objecten en grafiek te zien zijn.

Mariette Rensen is de tekenaar. Haar oudere werken - destijds gehonoreerd met een Prix de Rome - tonen de reis van de maker. Zij verbeeldt de natuur van binnenuit. Dat is soms wringend en nodigt uit om verder te kijken. Nu vinden we in haar werk juist het tekenen van de zichtbare natuur, waar wij onderdeel van zijn. Wij zijn de natuur, haar grootste inspiratiebron, vanuit een verlangen naar de wáre natuur. Deze brengt stilte, energie, vertraging, tijdloosheid, verwondering en mystiek. Ze houdt van kleine observaties en er is altijd het licht dat perspectief geeft.

Caro Bensca bedient zich voor het maken van haar opmerkelijke en onalledaagse objecten op een eclectische en intuitieve manier van materialen, zelden nieuw, meestal gevonden en ook uit de familiaire erfenis. Verhalende elementen en humor combineert zij met synthetische of natuurlijke materialen. Als een alchemist is zij op zoek naar het levenselixer. Zo creëert ze haar eigen persoonlijke kleine universum.

José van Tubergen werkt in Amsterdam en had 28 jaar een tweede werkplek in Berlijn. Een stad die haar zeer geïnspireerd heeft. Ze is multidisciplinair kunstenaar. Momenteel werkt ze voornamelijk op het platte vlak, met olieverf en diverse, vaak zelfontwikkelde druktechnieken op doek of papier. Zij wordt geïnspireerd door sporen die mensen achter laten. Resten zijn de stille getuigen van de dramatiek en de gebeurtenissen in de geschiedenis van mensenlevens. Kenmerken van de tijd vind ze in geschonden bouwsels, besmeurde en gebroken ramen en deuren en graffiti, ontstaan door macht en geweld van mens en natuur. Deze vergankelijkheid wordt in een andere context geplaatst en in een abstracte vorm samengevoegd. Het verleden wordt zo vertaald naar het nu.

.

Galerie De Kapberg, Slotweg 17, Egmond aan den Hoef.

Open op vrijdag, zaterdag en zondag van 13:00 - 17:00 uur en na telefonische afspaak.

Telefoon tijdens openingsuren: 06 455­ 48 739.

Meer informatie: info@galeriedekapberg.nl en www.galeriedekapberg.nl