De Kapberg extra

Activiteiten

In 2017 doet Galerie de Kapberg onder andere weer mee aan de volgende evenementen:

» HoeverKunstmarkt en de Hoever Huis & Hof Tour (zaterdag 10 juni 2017)

.
.

Verslag van eerdere activiteiten

Berger en Egmondermeer kunstroute

Berger- en Egmondermeer Kunstroute 2015

In 2015 bestaan de Bergermeer en de Egmondermeer 450 jaar (1565-2015). Van 29-31 mei 2015 laten plaatselijke en regionale schilders, beeldhouwers, fotografen en ontwerpers hun werk zien in een natuurlijke, landelijke omgeving: in een boerderij of op het erf, in een schuur of in de tuin op 19 locaties, waaronder Galerie De Kapberg.
Op vrijdag (13:00-17:00 uur), zaterdag en zondag (11:00-17:00 uur) bent u van harte welkom.
Download de locaties en de kaart BES Kunstroute

Wandelen met Hoeverture Egmond

Hoeverture Egmond

Kunstenaar Elly Baltus ontwikkelde in samenwerking met galerie De Kapberg haar project 'Hoeverture Egmond'. Het gaat om een wandeling door historisch Egmond aan den Hoef met een smart phone als gids. Elly heeft 'roddel en achterklap' uit het verleden geïnventariseerd onder de huidige bewoners. Deze informatie wordt tijdens de wandeling via de app. op de smartphone gepresenteerd. Een bijzondere activiteit is dat de wandelaars op zes plekken op de wandelroute een 'frottage' kunnen maken van een bronzen plaatje met een afbeelding in reliëf, ontworpen door Elly.
Voor meer uitleg zie het Persbericht.

'Neanderthaler kon heus wel wat'
Kunstmarkt 2014 (foto Rudy Kars)

Kunstmarkt en Hoeverdorpsfeest 2014

Op zaterdag 7 juni 2014 heeft De Kapberg acte de présence gegeven tijdens de Kunstmarkt met een speciale activiteit 'Neanderthaler kon heus wel wat'. Er kan van alles gemaakt worden van schelpen, touwtjes, wol enz. in de sfeer van de Neanderthalers. Dat was heel leuk en vooral kinderen wisten dit te waarderen.
Tijdens het Hoeverdorpsfeest op zondag 8 juni 2014 was er een De Kapberg marktkraam voor de verkoop van boeken, de jubileumprenten en ook de knietekentafels. Als altijd heel gezellig en zeker de moeite waard om te bezoeken.

Frotteren (foto Renée Ausems)
.

De Rabobank steunt met een donatie
het project van Elly Baltus (foto Paula Vijn)

Fjoertoer 2013 (foto Renée Ausems)

Fjoertoer

Op zaterdag 30 november 2013 was er een Fjoertoer, georganiseerd door organisatieteam Le Champion uit Egmond aan Zee, die sport en cultuur moet verbinden.
Het thema was 'Bakens van licht'. De wandeling startte tussen 16.00 en 17.30 uur en volgde een parcours van 18 of 25 km in het duister (de straatverlichting was uit).
Er vonden allerlei licht-, vuur- en geluidsacts plaats: o.a. de Slotruïne werd in middeleeuwse sfeer gehuld door acteurs. De Kapberg heeft ook meegedaan door het aanlichten van de gevels van De Kapberg en met een stalletje in de voortuin met zoete en hartige heerlijkheden.
Met 4800 deelnemers was de Fjoertoer een groot succes!

Hoeverdorpsfeest 2013 (foto Harry Ningen)

Hoeverdorpsfeest

Tijdens het Hoeverdorpsfeest (9 juni 2013) had
Galerie De Kapberg een kraam met kunstboeken en kunsttijdschriften tegen zéér schappelijke prijzen.
U kon er (wellicht) het boek vinden dat u al lang wilde hebben.