Persbericht

Expositie: 23 augustus t/m 29 september 2013


Klik op de foto's voor een groter beeld

geen foto beschikbaar
Imke Plattel
schilderijen, tekeningen
Ger Viegers
beelden
Nico Hemelaar
schilderijen
Joop Hollanders
beelden

Beelden en schilderijen in De Kapberg

Na de zomer een tentoonstelling met het werk van maar liefst vier kunstenaars: er is veel te zien en alles is anders. Wie nieuwsgierig is komt kijken.

Joop Hollanders (1944) is beeldhouwer. Hij laat zich inspireren door het golvende landschap en het weergaloze ritme van de zee, om zo begrippen als harmonie, evenwicht en beweging uiterst concreet in brons gestalte te geven. Zijn werk kenmerkt zich door in of over elkaar geschoven vlakken, elkaar afwisselende of aanvullende bolle en holle vormen, afgewerkt met een strak, zacht glanzend oppervlak. Door het inbranden van zuren worden tijdens het patineren de kleurnuances aangebracht die uiteindelijk het karakter van het werk bepalen. Joop is opgeleid aan de Rietveld Academie en de Rijksacademie van Beeldende Kunsten Amsterdam.

Van Imke Plattel (1960) zien we grafisch werk. Imke studeerde aan de Academie St. Joost te Breda, afdeling monumentale kunst en de Academie voor Beeldende Kunsten te Arnhem. Na haar studie verbleef zij geruime tijd in Pompeii. Sporen uit het verleden vormen de bron van waaruit zij werkt. In haar grafische werk wil ze oude structuren blootleggen en zichtbaar maken wat geweest is. Daarbij geeft ze plattegronden van oude gebouwen nieuwe betekenis door ze te gebruiken als uitdrukking van historische gelaagdheid.

Ger Viegers (1947) is sinds 1980 werkzaam als beeldhouwer. Hij voert zijn werk uit in steen en hout. Na een aanloopperiode van enige jaren resulteerde dit in 1983 tot zijn eerste expositie. Naast het exposeren en de verkoop van werken aan particulieren en bedrijven voerde hij ook opdrachten uit, zoals grafmonumenten en een wandreliëf voor een woonhuis. Hij exposeert regelmatig in het hele land en zijn werk is aangekocht door gemeenten, bedrijven en particulieren en opgenomen in diverse collecties in binnen- en buitenland.

Nico Hemelaar (1943) schildert het landschap: vlak, leeg en wijds. Soms streng maar altijd eenvoudig. Zijn schilderijen verwijzen naar een landschappelijke werkelijkheid. We zien de Wadden en de uiterwaarden van de rivieren. Het waarnemen, gewaarworden, ervaren, ligt aan de basis. Zijn werk bevat geen topografische elementen, geen bebouwing, geen mensen en zijn ook geen impressies of nabootsingen van een ergens in de werkelijkheid voorkomend landschap. Het landschappelijke beeld gaat over ruimte en licht, over horizon, oneindigheid en begrenzing en vooral ook over leegte en stilte.

.

Galerie De Kapberg, Slotweg 17, Egmond aan den Hoef.
Open op vrijdag, zaterdag en zondag van 13:00 - 17:00 uur en na telefonische afspaak.
Telefoon tijdens openingsuren: 06 190­ 87 751.
Meer informatie: info@galeriedekapberg.nl en www.galeriedekapberg.nl