Persbericht

Expositie: 2 oktober t/m 8 november 2015


Klik op de foto's voor een groter beeld

Erwin Zwiers
design
Madelon Gouman
schilderijen
Hozan Zangana
keramiek
Ada van Wonderen
grafiek, beelden

Aandacht voor vormgeving bij Galerie De Kapberg

Natuurlijk ziet u weer prachtige schilderijen en beelden in onze galerie. Deze keer is er ook veel aandacht voor twee jonge vormgevers. Hun werk trekt veel aandacht in binnen- en buitenland.

Erwin Zwiers is een echte schepper. Van allerlei materialen weet hij de extra mogelijkheden te benutten om daar iets bijzonders van te maken. Hij ontwerpt nieuwe producten die te zien zijn op grote internationale beurzen. Hij werkt met architecten samen om interieurs te ontwerpen. Op het strand doet hij vaak inspiratie op en wat hij daar vindt zien we terug in zijn werk. We zien onder andere lampen van zijn hand en vazen die van hout zijn gemaakt. Hij leerde het maken van meubels bij het HMC in Amsterdam en ontwerpen van objecten in Utrecht aan de Hogeschool voor de Kunsten afdeling vormgeving.

Toen hij vijftien was kwam Hozan Zangana (1983) met zijn ouders uit Irak. Hij leerde metaal bewerken en werd ontwerper van multimedia. Hij besloot op een gegeven moment naar de Rietveld Academie te gaan en kwam daarna op de Design Academy in Eindhoven. Dat hij in zijn leven veel indrukken opdeed is te zien in zijn zoeken naar nieuwe vormen. Dat is de kracht achter zijn onthullende en inspirerende ontwerpen. Hij toont ons gebruikskeramiek, waaronder een servies van porselein.

Ada van Wonderen (1957) is beeldhouwer. Op dit moment wordt ze 'gevangen' door de witte kleur van de steensoort albast. De lichtheid en transparantie en de zwaarheid en zwaarte van de volumes, zijn haar uitgangspunt om tot een vorm te komen. In de expositie zien we ook werk van Belgisch hardsteen. Ze is afgestudeerd aan d' Witte Leli en aan de Amsterdamse Academie voor Beeldende Vorming. Zij heeft onder andere les gegeven aan de Hogeschool van Amsterdam. In de zomer begeleidt ze workshops beeldhouwen in steen.

Voor Madelon Gouman (1953) zijn haar reizen het uitgangspunt voor haar schilderijen. In krachtige vormen en kleuren, landschappen en culturen en het samenspel daartussen. Madelon volgde de opleiding schilderen en architectuur aan de Rietveld- en Rijksacademie te Amsterdam. Ze laat ons twee series zien: 'Global warming' en 'Fresco fragments'. Met kleur, pigment en materialen toont zij de erosie door water, zon en zand - soms ruw, dan weer glad en zacht. Gletsjers, rotsen en ijsvlakten komen steeds in haar werk terug. Haar werk is aards en organisch. De kleuren zijn intens rood en oranje, verlopend naar aardetinten.

.

Galerie De Kapberg, Slotweg 17, Egmond aan den Hoef.
Open op vrijdag, zaterdag en zondag van 13:00 - 17:00 uur en na telefonische afspaak.
Telefoon tijdens openingsuren: 06 190­ 87 751.
Meer informatie: info@galeriedekapberg.nl en www.galeriedekapberg.nl