Persbericht

Expositie: 28 september t/m 4 november 2018


Klik op de foto's voor een groter beeld

Nuray Atas
schilderijen
Marianne Roodenburg
schilderijen
Marli Turion
gemengde techniek,
tekeningen
Vivian Rozenbeek
gemengde technieken
Rob Sleutelberg
design

Kijken naar kleur in de Kapberg

Je mag in de galerie overal gaan zitten. Er is per slot van rekening weer veel moois te zien en daar moet je de tijd voor nemen. Kleur vooral. Maar ga niet zitten in de stoel van Rob Sleutelberg. Daar moet je naar kijken! Hij ontwierp al stoelen in zijn studententijd en nu hij als huisarts met het werk is gestopt maakt hij thuis met veel lijmtangen niet alleen stoelen in multiplex, maar ook tafeltjes met epoxy en glasvezeldoek en spannende lampjes.

Nuray Atas woont en werkt in Nederland en exposeert regelmatig in binnen- en buitenland. We zien van haar grote schilderijen. Het zijn abstracte doeken, meestal in nogal donkere kleuren met felle accenten. De schilderijen zijn met acrylverf op een ruwe ondergrond geschilderd. De thema`s zijn divers en geïnspireerd door theater, muziek, natuur, (oer)landschap, licht en water. Ze volgde haar opleiding aan de Rijksacademie in Amsterdam.

Marianne Roodenburg heeft gestudeerd aan de Willem de Kooning Academie voor Beeldende Kunst in Rotterdam. Haar werk is altijd verbonden met ruimte en kleur. Binnen deze context onderzoekt zij de mogelijkheden van kleur als ruimtelijk element. Architectuur, maar ook abstracte ruimtes zijn haar focus.mKleuren reageren op elkaar en veranderen visueel bij verschillend licht. Als kunstenaar onderzoekt zij in haar werk kleurverhoudingen en de ruimte die kleuren visueel innemen. De theorie van Jan Purkinje over kleur en veranderend licht is daarbij een uitgangspunt.

Marli Turion stelt de mens centraal en meer precies: de vrouw. Ze maakt voorstellingen van anderen maar evengoed zijn ze te beschouwen als zelfbeelden, gespiegelde zelfportretten. Ze toont vrouwen uit verschillende culturen en tijden. Op dit moment is de dans een terugkerend thema: de fragiele grens tussen drama en het pathetische, dreiging en poëzie, tussen dansen en vallen. De onderwerpen komen uit een uitgebreid archief van krantenknipsels, tekeningen, reproducties, eigen foto's en het internet.

Het werk van Vivian Rozenbeek zagen we eerder bij De Kapberg. Ze werkt met verpakkingsmateriaal voor deze expositie. We zien met name kiwibakjes die zijn getransformeerd en die bestaan uit papierpulp die met garens zijn bewerkt en enkele met gemengde technieken. Losse getransformeerde kiwibakjes worden gecombineerd tot een wandobject. Er zijn ook enkele vrijstaande objecten. Vivian is al meer dan 40 jaar beeldend actief. Zij is begonnen met textiele vormen en later alleen met papier. Haar werk is abstract en 'Papierobjecten' waren o.a. te zien op de Papier Biënnale in Rijswijk.

.

Galerie De Kapberg, Slotweg 17, Egmond aan den Hoef.
Open op vrijdag, zaterdag en zondag van 13:00 - 17:00 uur en na telefonische afspaak.
Tel. 06 45­ 548 739 (tijdens openingsuren).
Meer informatie: info@galeriedekapberg.nl en www.galeriedekapberg.nl